Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Кебап от овче месо на шиш

Кебап от овче месо на шиш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кебап от овче месо на шиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
24 кюфтенца
"Само ако знаете колко е вкусно, вече да сте пуснали скарата"

Необходими Продукти

  • за кебапа
  • хляб - 4 филии без кора
  • чесън - 2 сскилидки
  • кайма - 700 г овча
  • магданоз - 3 с.л. нарязан
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1 и 1/2 с.л.
  • сол - щипка
  • чили - 1 щипка
  • За гарнитурата
  • царевица - 1 бурканче консервирана
  • домати - 7 броя
  • кромид - 1 глава
  • кориандър - 2 с.л. листа
  • лайм - сокът от 1 лайм
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете хляба и го накиснете в купа с вода заедно със скълцания чесън. След 5 минути го намачкайте с вилица на пюре и добавете каймата, магданоза, скълцания ситно кромида, разбитото яйце и се овкусява с подправките.

С мокри ръце добре омесете сместа и направете 24 еднакви кюфтенца. Нанижете ги на шишчета, като между тях може да сложите по парченце чушки или лук по желание.

Изпечете кебапа от овче месо на шиш за около 12 минути от едната страна и обърнете. Поднесете със нарязаните домати, лук и царевица, овкусени със зехтин, лайм и кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
40
32
21
10
Дай твоята оценка: