Начин на приготвяне
Наситнете лютата чушка, обикновената чушка и лука. Добавете ги при каймата, разбъркайте и овкусете с маслото и подправките.
Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и оставете каймата да престои в хладилник няколко часа, а най-добре - цяла нощ.
Замесете меко тесто от посочените продукти за питките. Покрийте го и го оставете да втаса на топло за час.
Разделете втасалото тесто на 4 равни по големина топки и всяка една разточете на тънка кръгла питка.
Изпечете ги на загрят оребрен тиган или скара, а още докато са топли ги намажете с масло.
Подгответе си метални шишчета и нанижете каймата на тях, като оформяте дълъг и тънък кебап на всяко едно шишче.
Изпечете на загрята скара от всички страни до готовност. Увийте адана кебапите в питките и поръсете с прясно нарязан магданоз.
Адана кебапът на шиш е чудно ястие, опитайте!