Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Руло с мармалад, банани и домашен крем

Руло с мармалад, банани и домашен крем

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Руло с мармалад, банани и домашен крем1 / 2
25/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 10 с.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - по вкус
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • какао - 2 с.л. нескуик
  • банани - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйцата, захарта и брашното, смесено с бакпулвера.

В тава, застлана с хартия за печене, се изсипва сместа и се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса за около 10 мин.

Изпеченият блат се изважда от фурната и още топъл се намазва с мармалад, от единия край се слагат двата обелени банана и се навива на руло.

Оставете рулото настрани да изстине и се захващаме с крема. Като сложим в тенджера прясното мляко, захарта (аз захарта слагам на око) и оставяме да заври.

В друга купа счупете яйцето, добавете захарта и с помощта на телена бъркалка разбъркайте добре. Постепенно лъжичка по лъжичка добавете и брашното, разбъркайте и ако ви се стори, че е гъстичко, добавете малко водичка.

Готовата смес се изсипва при заврялото прясно мляко на тънка струйка и се бърка, докато се получи гладък крем.

Готовият крем се разделя на две едната част се оцветява с како нескуик, а другата си остава бяла.

Оставете и тях на страни да изстинат за 10-15 мин. Изстиналите кремчета се пасират, като първо се пасира белият, а след това какаовият. Намажете готовото руло с белия крем отвсякъде, а с какаовият крем украсете. По желание може да поръсвате с захарни пръчици.

Да ви е сладко...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: