Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс без бакпулвер

Кекс без бакпулвер

Кекс без бакпулвер
Снимка: Потребител#317859
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Вкусен и лесен кекс без бакпулвер, който е идеален за кафе с приятелки"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч. (250 г)
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1.ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С която чаша слагам захар, със същата и брашното.

Разделят се белтъци от жълтъци. Захарта се разделя повечето на белтъците и по-малка част на жълтъците.

Разбиват се добре белтъците, да станат на сняг, и без да се изсипват, като се обърне купата.

При разбиването на жълтъците се добавя освен захарта и олиото. След разтопяването на захарта жълтъците се прибавят към белтъците и бавно и леко се разбърква, докато се уеднакви сместа.

После се добавя пресятото брашно лъжица по лъжица. В намазнена форма се изсипва сместа.

Вкарва се в студена фурна и 15 мин само отдолу да се пече. После се пече още около 15 мин и отгоре да е включен реотанът. Пече се без вентилатор.

Може да се сложи какао - 2 с.л. в брашното, ако искаме да стане какаов цвят или да се поръсят орехи отгоре.

Поставям орехите 15 минути, след като се е пекло, за да стоят отгоре, а не да потънат в пухкавия кекс.

Изваден и обърнат, докато е топъл, кексът с орехи се поръсва с пудра захар или с разтопен шоколад по избор.

Вкусен и лесен кекс без бакпулвер, който е идеален за кафе с приятелки :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: