Начин на приготвяне
Ароматът на мента и джинджифил в тази зимна супа приятно контрастира с вкуса на пушеният кремвирш.
В подходяща тенджера загряваме зехтина. Запържваме за кратко нарязания на парченца пушен кремвирш. Изваждаме върху кухненска хартия.
В същата мазнина сотираме нарязаните на ситно лук и скилидка чесън.
Прибавяме зеленият лук, джинджифила и ментата. Захлупваме съда и задушаваме 5 минути. Наливаме пилешкия бульон и слагаме сухия грах.
След като заври, намаляваме котлона и оставяме да къкри около 40 минути. Добавяме замразения грах, разбъркваме супата и я оставяме за ври на слаб огън до разваряването на граха.
Отделяме 1/3 от супата и я пасираме, като прибавяме и сварения картоф за плътност. Връщаме я обратно в тенджерата и прибавяме парченцата кремвирш.
Овкусяваме със сол, черен пипер и я оставяме на котлона за 5-7 минути. Сервираме я в затоплени порционни купички.
Поръсваме я с пармезан и щипка прясно настърган джинджър. Украсяваме с клонки мента и поднасяме с хрупкави брускети.
Коментари