Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Двойна грахова зимна супа

Двойна грахова зимна супа

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Двойна грахова зимна супа3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Паднат ли температурите навън, заложете на двойно грахова супа - опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • грах - 200 г замразен
  • грах - 100 г сух, лющен
  • пилешки бульон - 700 мл
  • кремвирши - 100 г пушен
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • кромид лук - 1 глава
  • зелен лук - 3 стръка, бялата част
  • чесън - 1 скилидка
  • картоф - 1 бр. сварен
  • джинджифил - 1 ч.л. прясно настърган за поръсване
  • мента - 1 с.л. прясна или изсушена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - смлян
  • пармезан - 50 г
  • джинджифил - 1 щипка, прясно настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ароматът на мента и джинджифил в тази зимна супа приятно контрастира с вкуса на пушеният кремвирш.

В подходяща тенджера загряваме зехтина. Запържваме за кратко нарязания на парченца пушен кремвирш. Изваждаме върху кухненска хартия.

В същата мазнина сотираме нарязаните на ситно лук и скилидка чесън.

Прибавяме зеленият лук, джинджифила и ментата. Захлупваме съда и задушаваме 5 минути. Наливаме пилешкия бульон и слагаме сухия грах.

След като заври, намаляваме котлона и оставяме да къкри около 40 минути. Добавяме замразения грах, разбъркваме супата и я оставяме за ври на слаб огън до разваряването на граха.

Отделяме 1/3 от супата и я пасираме, като прибавяме и сварения картоф за плътност. Връщаме я обратно в тенджерата и прибавяме парченцата кремвирш.

Овкусяваме със сол, черен пипер и я оставяме на котлона за 5-7 минути. Сервираме я в затоплени порционни купички.

Поръсваме я с пармезан и щипка прясно настърган джинджър. Украсяваме с клонки мента и поднасяме с хрупкави брускети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Успех и да Ви е сладко! вариациите с колбаса са различни. Приготвяла съм я с чоризо. Чесновият мупривкус се допълва чудесно с граховото вариво, а супата е по-питателна. Често променям рецептите, като прибавям или променям даден продукт или съставка в ястието, според вкусът ми. Така генерираме и нови идеи за рецепти.
28.01.2018 13:26