Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Сочен свински дроб, паниран в корнфлейкс

Сочен свински дроб, паниран в корнфлейкс

Сочен свински дроб, паниран в корнфлейкс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Сочна сърцевина и хрупкава коричка - уникална вкусотия"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • прясно мляко - 1 л
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • корнфлейкс - 200 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете черния дроб на парчета за паниране и го накиснете със содата бикарбонат и прясното мляко за около 30 минути. След това го изплакнете и подсушете добре с домакинска хартия.

В подходящ съд сложете корнфлейкса, която е начукан на дребно, но като галета, а малко по-едро.

Разбийте яйцата добре, по желание към тях може да добавите малко сол и черен пипер.

Потопете парчетата дроб първо в яйцата, после в корнфлейкса и панирайте в предварително загрятото олио.

Поднесете със свежа салата, млечен сос или друга гарнитура по избор.

Да ви е сладко :)

Източник: Илияна Икономова от Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: