Начин на приготвяне
Захарта (150 г) слагате в прясното мляко и към тях прибавяте жълтъците, които сте разбили добре.
Слагате на слаб котлон сместа заедно с есенцията ром и бъркате с тел, докато се сгъсти кремът.
Кремът трябва да има не много гъста консистенция (не трябва да е като за торта), може да се получи като гъстотата на боза, но това да не ви притеснява.
Когато се сгъсти, го махнете от котлона и го оставете да се охлади.
Разбивате сладкарската сметана заедно с пудрата захар с помощта на миксер.
Внимателно изсипвате сметаната към вече изстиналия крем и разбърквате внимателно.
Прехвърляте крема в кутия и оставете във фризера, за да стегне.
Грамажът на сладоледа е 560 грама.
Коментари