Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте с 4 с.л. от захарта, жълтъците разбъркайте с останалата захар до побеляване. С шпатула внимателно ги смесете, добавете постепенно брашното и нишестето, ванилията и солта. Не бъркайте енергично!
За тази конусовидна форма на тортата е необходимо: за първи етаж - върху хартия за печене оформете 4 окръжности 22 см, 20 см, 18 см и 16 см.
За втори етаж - 4 окръжности 14 см, 12 см, 10 см и 8 см.
За крема разбийте сметаната на сняг. Маскарпонето разбъркайте в отделен съд. В купа смесете сметаната, маскарпонето и добавете постепенно кондензираното мляко, докато получите гъст крем. Кремът трябва да е с нужната гъстота, за да се задържат блатовете!
За масления крем разбийте всички продукти до получаване на маслен крем. Тортата се сглобява като започнете с най-широкия блат и за двата етажа. Намажете с крем, като редувате четирите блата. Поставете ги в хладилник за 3-4 часа да се обединят продуктите и тортата да стегне.
Извадете тортите, изрежете с остър нож излишните парчета, така че да се оформи конусовидна форма и гладки стени.
Следващата стъпка е измазването с масления крем на двете торти. Трябва да се охладят за още 3-4 часа. Ако е нужно, повторете измазването с масления крем, за да се получат гладки и равни стени. След като тортите са достатъчно стегнали, много внимателно с помощта на шпатула ги обърнете: 1-ви етаж върху подложката, която сте приготвили, 2-ри върху някаква плоскост.
Ако желаете да са с асиметрична форма, изрежете под диагонал върховете на тортите и ги поставете на срещуположната страна. Измажете отново с масления крем, пак охладете.
Последната стъпка е покриването с фондана. Закрепете втория етаж с помощта на дървени шишчета.