Торта Пеперуди

Торта Пеперуди1 / 2
29/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • захар - 180 г
  • брашно - 100 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • ром - 1 есенция
  • сол - 1 щипка
  • За крема
  • течна сметана - 500 мл
  • маскарпоне - 300 г
  • кондензирано мляко - 80 мл подсладено
  • За масления крем
  • масло - 70 г
  • пудра захар - 70 г
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте с 4 с.л. от захарта, жълтъците разбъркайте с останалата захар до побеляване. С шпатула внимателно ги смесете, добавете постепенно брашното и нишестето, ванилията и солта. Не бъркайте енергично!

За тази конусовидна форма на тортата е необходимо: за първи етаж - върху хартия за печене оформете 4 окръжности 22 см, 20 см, 18 см и 16 см.

За втори етаж - 4 окръжности 14 см, 12 см, 10 см и 8 см.

За крема разбийте сметаната на сняг. Маскарпонето разбъркайте в отделен съд. В купа смесете сметаната, маскарпонето и добавете постепенно кондензираното мляко, докато получите гъст крем. Кремът трябва да е с нужната гъстота, за да се задържат блатовете!

За масления крем разбийте всички продукти до получаване на маслен крем. Тортата се сглобява като започнете с най-широкия блат и за двата етажа. Намажете с крем, като редувате четирите блата. Поставете ги в хладилник за 3-4 часа да се обединят продуктите и тортата да стегне.

Извадете тортите, изрежете с остър нож излишните парчета, така че да се оформи конусовидна форма и гладки стени.

Следващата стъпка е измазването с масления крем на двете торти. Трябва да се охладят за още 3-4 часа. Ако е нужно, повторете измазването с масления крем, за да се получат гладки и равни стени. След като тортите са достатъчно стегнали, много внимателно с помощта на шпатула ги обърнете: 1-ви етаж върху подложката, която сте приготвили, 2-ри върху някаква плоскост.

Ако желаете да са с асиметрична форма, изрежете под диагонал върховете на тортите и ги поставете на срещуположната страна. Измажете отново с масления крем, пак охладете.

Последната стъпка е покриването с фондана. Закрепете втория етаж с помощта на дървени шишчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: