Крем карамел Катрин

КатринКатрин
Новак
22
Крем карамел Катрин1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Представяме ви един малко по-различен прочит на любимия ни крем карамел"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 броя
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Част от захарта се поставя в тиган и се слага на печката, докато се карамелизира. С тази захар карамелизираме купичките, в който ще се пече крема.

Отделно в тенджерата се счупват яйцата и се разбиват, като се разреждат с прясното мляко, слага се и захарта, поставя се на огъня и се бърка с тел до завиране.

Тази смес се налива в карамелизираните купички.

Същите се подреждат в тава със студена вода (на водна баня) и се поставят в студена фурна и се изпича до готовност. Готовата смес се поднася студена и обърната в чинийка без купичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина Тракова
Мартина Тракова
Много шупли.
11.12.2015 00:06
3
З Маринов
З Маринов
Прекрасна рецепта
02.02.2015 14:34
1
ееее
ееее
много шупли
23.01.2015 09:32
5
алоша
алоша
как можахте да снимате тоз ужасен на шупли крем карамел.поне махнете снимките
02.07.2014 07:59
7
4
Зари
Зари
За да не става на шупли крем карамелът не само не трябва да ври предварително, но и водата в която се слага да се пече на водна баня не трябва да завира и за целта постоянно се долива със студена вода.
30.12.2013 00:16
4
ж
ж
Много шуплест крем карамел.
18.12.2013 15:43
4
МИРО
МИРО
СПОРЕД МЕН,ВСИЧКО Е В ПЕЧЕНЕТО . ВОДАТА ЗА ВОДНАТА БАНЯ,ТРЯБВА ДА Е ТОПЛА,НЕ ВРЯЩА . ДОЛИВАЙТЕ ПО МАЛКО ВОДА ДОКАТО СЕ ПЕЧЕ.АКО ИМАТЕ МАЛКА ТАВИЧКА,НАРЕДЕТЕ ВЪТРЕ МИНИ КРОАСАНТЧЕТА.СТАВА ЧУДНО .
06.10.2013 11:04
4
Диана
Диана
Технологията не е точно така. Хубавият крем карамел е без шупли. Опитайте отново като не слагате яйцата и млякото да завират и времето за печене е повече от 25-30 мин.
06.10.2013 11:02
5
иванова
иванова
Не се прави така,за да не вие на шупли крема ,след като сте разбили млякото и захарта и яицата
се прецежда през едра цедка сместа.
06.10.2013 10:47
2
4
1
Покажи всички подкоментари
цвети иванова
цвети иванова
не се прави така,за да не вие на шупли крема се прецежда през цедка
...
06.10.2013 10:42
3
2
Ани
Ани
За пръв път чета рецепта за крем карамел ,при която яйцата завират зедно с млякото и яйцата на котлона пък после се пъха сместа във фурната.Нещо сбъркана ми се види технологията.Снимката даже няма да я коментирам.
06.10.2013 09:52
2
Меги
Меги
Чудя и се на Галка как и се изпича карамела за 25-30мин. на 100-150 градуса.Пълна глупост,тогава ще трябва да го пие ,а не да го яде с лъжица.
06.10.2013 09:01
1
Гали
Гали
По-ужасен крем карамел не съм виждала!!!
11.09.2013 10:28
3
Мария
Мария
Шуплите според мен са от завиране на водата,тя не трябва да ври !
10.09.2013 17:17
3
Биската
Биската
Не трябва да е на дупчици, а да е гладко, мисля, че яйцата са разбити много, с миксер ли ги разбивахте?
01.02.2013 10:50
2
Диди
Диди
Хора не се излагайте ! Ако ми се получи така крем карамела, ще ме яд да го гледам !!! Най- малкото да го кача в сайт за рецепти !
13.01.2013 11:07
3
Ведбал
Ведбал
Когато правя крем карамел му отделям поне 2-3 часа :)
Може да ви се вижда много, но съм сигурен ,че не сте яли по-вкусен ;)
Както е написано и по долу, не трябва да има нито 1 шупла. Този прилича на швейцарско сирене.
31.12.2012 14:51
4
Васето
Васето
Няма смисъл да повтарям думите на Галка!!!
31.12.2012 14:02
3
Галка
Галка
Основните правила при приготвянето на крем карамел са,да не се бърка много сместа,в никакъв случай да не завира и да се пече на 100-150 градуса 25-30 мин. Ти си ги нарушила всичките!Следващият път пробвай да го направиш правилно и няма да ти се получи на шупли!Перфектният крем карамел трябва да е абсолютно гладък(без нито една шупличка)
20.11.2012 12:53
3