Начин на приготвяне
Почистеното и опърлено пиле се нарязва на порции. В съда, в който ще се готви яденето, се налива олиото и се слага пилето, което се запържва до златисто, след което се добавя червеният пипер и се разбърква (добре би било червеният пипер наистина да направи яденето червено, но...).
Прибавя се нарязаното на ситно кисело зеле и почистеният чесън, но само от мустачките и горните ципи. Скилидките остават с ципата и така се слагат в яденето. Прибавя се черният пипер.
Налива се вода и толкова зелева чорба, колкото да се покрие яденето. Оставя се на бавен огън, докато яденето стане готово.
Трябва да проверите дали е нормална киселината и соленината и съответно да се добави или вода или от зелевата чорба.
Преди сервиране се поръсва с лют червен пипер - по желание.