Начин на приготвяне
Нарежете киселото зеле на ситно, като отстраните твърдите части.
Почистете моркова и праза и ги нарежете на ситно.
Сложете около 2 литра вода в подходяща тенджера за варене. Сложете зелето, праза и моркова и ги сварете до готовност.
10 минути преди края на варенето добавете картофите, обелени и нарязани на кубчета.
Когато зеленчуците са готови, овкусете със сол, ако е необходимо. Добавете черен пипер.
В отделен съд загрейте олиото и добавете червения пипер. След като пиперът промени леко цвета си /стане по-тъмен/, отстранете от огъня и изсипете към чорбата.
Върнете тенджерата обратно на котлона и варете зелевата чорба още около минута.
Чорбата с кисело зеле и картофи е готова.