Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Шоколадова торта с джинджифилови бисквити

Шоколадова торта с джинджифилови бисквити

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Шоколадова торта с джинджифилови бисквити2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Шоколадова торта с джинджифилови бисквитки в превод от езика на лакомниците се чете като сбогом, скъпа диета"

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - 1 л
  • кокосова захар - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • бадемово брашно - 2 с.л.
  • ванилия - есенция
  • какао - 2 с.л.
  • черен шоколад - 100 г с бадеми или лешници
  • желатин - 20 г
  • джинджифилови бисквити - 1 пакет (600 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се загрява. Оставяме 200 мл.

През това време приготвяме останалото - в блендер смесваме 200 мл от млякото, яйцата, захарта, брашното и ванилията.

Пресипваме от нагрятото мляко на тънка струя към сместа. Връщаме на котлона на ниска температура и бъркаме непрекъснато, за да не загори. Кремът е готов, щом се сгъсти. Отдръпваме от котлона.

Желатинът се накисва с малко вода за 10-15 минути, докато набъбне. Прибавяме го към топлият, но не горещ крем.

Във форма за торта подреждаме бисквитите, заливаме с крем, настъргваме шоколад и повтаряме действията докато кремът и бисквитите свършат (3 пласта).

Оставяме да стегне в хладилник за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: