Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Mанджа-яхния с дробчета

Mанджа-яхния с дробчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Mанджа-яхния с дробчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Гледаме тази вкусна гозба и ни идва да напишем цяла поема за дробчетата"

Необходими Продукти

  • шилешки дробчета - 700 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1/2 глава
  • гъби - 250 г
  • чушки - 3 броя печени капии
  • домати - 1 буркан цели със соса
  • вино - 150 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • мазнина
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в голяма тенджера и сложете почистените и нарязани гъби да се задушат за няколко минути.

След малко добавете дробчетата и разбъркайте, докато си сменят цвета. Долейте виното и оставете да се задушават до полуготовност.

Тогава добавете нарязания на тънки полумесеци лук и запържете и него. При нужда долейте малко вода и добавете скълцания чесън и нарязани печени чушки. Може да използвате и предни по желание.

Щом и лукът омекне, ястието се поръсва с предварително смесените брашно и червен пипер, разбърква се енергично да се позапържи брашното и се доливат леко предварително пасираните домати.

Оставете яхнията с дробчета да къкри на котлона, докато сосът леко се редуцира.

Накрая овкусете с подправки и поднесете ястието с прясно скълцан магданоз и люта чушка, по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

х
х
Шилешки или пилешки дробчета? А тая пилешка глава в порцията не изглежда особено апетитно .
29.09.2013 19:26
1