Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Шарения с пилешки дробчета, бекон и зеленчуци

Шарения с пилешки дробчета, бекон и зеленчуци

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Шарения с пилешки дробчета, бекон и зеленчуци
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ех, какви вкусни гозби са се приготвяли едно време, точно като шаренията с пилешки дробчета - не е за изпускане"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 700 г
  • бекон - 200 г
  • гъби - 250 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - зелена и червена
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • пипер меланж
  • олио - за пържене + краве масло
  • уни сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата заливаме с гореща вода за 30 мин. Отцеждаме и подсушаваме.

Загряваме маслото и ги пържим под капак за 5 мин, след това без капак до пълното им изпържване.

Изваждаме пържените дробчета и поставяме в глинен съд за запазване на топлината.

В същата мазнина запържваме тънко нарязания бекон, гъбите, нарязани на шайби, заедно с чесъна, лука на полумесеци, моркова на люспи и чушките, нарязани на ивици.

След омекване на зеленчуците добавяме пипера.

Връщаме дробчетата към ястието и подправяме със солта, черния пипер и уни соса апетитния аламинут.

Поръсваме с мащерка и магданоз.

Сервираме шаренията с пилешки дробчета, бекон и зеленчуци с резени лимон и свежа салата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: