Начин на приготвяне
Дробчетата заливаме с гореща вода за 30 мин. Отцеждаме и подсушаваме.
Загряваме маслото и ги пържим под капак за 5 мин, след това без капак до пълното им изпържване.
Изваждаме пържените дробчета и поставяме в глинен съд за запазване на топлината.
В същата мазнина запържваме тънко нарязания бекон, гъбите, нарязани на шайби, заедно с чесъна, лука на полумесеци, моркова на люспи и чушките, нарязани на ивици.
След омекване на зеленчуците добавяме пипера.
Връщаме дробчетата към ястието и подправяме със солта, черния пипер и уни соса апетитния аламинут.
Поръсваме с мащерка и магданоз.
Сервираме шаренията с пилешки дробчета, бекон и зеленчуци с резени лимон и свежа салата!