Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Яхния от пилешки дробчета с гъби и лук

Яхния от пилешки дробчета с гъби и лук

Яхния от пилешки дробчета с гъби и лук
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Това е от онези яхнии, за които се изисква хубаво червено вино и изгладняла компания, която да се наслади на трапезата"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • гъби - 300 гр
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • масло - 30 г
  • зехтин - 70 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и зехтина на огъня и прибавете нарязания на дребно лук.

Пържете 1-2 минути и прибавете гъбите, ако са едри нарязани на парчета, ако са дребни, може и цели.

Нарежете морковите на ивички и ги добавете и тях.

Задушавайте около 10 минути и добавете дробчетата, доматеното пюре и виното.

Подправете с ригана, червен и черен пипер и сол на вкус.

Разбъркайте добре яхнията и гответе около 30 минути под капак, като от време на време разбърквате, за да не загори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: