Начин на приготвяне
В малка купа поливам хляба с млякото. Използвам само толкова, колкото да омекне, и го оставям да престои 1 минута.
В голяма купа смесвам каймата, накиснатия хляб, чесъна, магданоза, яйцето и подправките. Разбърквам добре, докато съставките се разпределят равномерно.
С ръце оформям кюфтенца с размера на топки за голф (трябва да се получат около 12-14 кюфтета). Сипвам брашно в чиния и ги овалвам в брашното.
Изтупвам излишното брашно и ги оставям настрани.
Загрявам олиото в средно голяма касерола на средна температура. Щом достигне 180 градуса, добавям кюфтетата на малки порции. Пържа ги, докато покафенеят от всички страни - около 4 минути.
Оставям ги настрани да се отцеждат върху кухненска хартия.
Коментари