Пълнени постни чушки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнени постни чушки1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Тези постни пълнени чушки са толкова вкусни, че сме готови да станем вегетарианци за ден-два"

Необходими Продукти

  • чушки - 15 - 20 червени или зелени
  • праз - 2 - 3 стръка, може и лук
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • грис - 2 с.л.
  • сирене - 200 г
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • червен пипер - на око
  • олио - около 150 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 1 к. ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачета на чушките и ги почистете от семето. Загрейте мазнина и запържете скълцания праз, след което добавете червения пипер и скълцания магданоз.

Добавете предварително изплакнатия ориз и бъркайте, докато и той се запържи. Прибавете гриса. Добавете 1 ч.ч. гореща вода, в която сте разтворили 1/2 от кубчето бульон, и разбъркайте, докато оризът набъбне. Овкусете с черен пипер и при нужда сол и оставете плънката да изстине.

Разбъркайте я с натрошеното сирене. Напълнете чушките с плънката. Потапяйте отвора им в брашно, слагайте капачетата им и ги подреждайте с подмазнена тава.

Долейте малко по-малко от 2 ч.ч. вода, в която сте разтворили останалия бульон. Покрийте тавата с фолио и го надупчете отгоре с шишче.

Сложете пълнените чушки да се пекат за около 45 минути в загряна фурна, след което махнете фолиото и ги доопечете. Поднесете пълнените чушки с чеснов млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ГЕРГАНА ГРАМАТИКОВА
ГЕРГАНА ГРАМАТИКОВА
До колкото ми е известно диабетиците трябва да избягват ориза и могат да консумират половин чаша ориз, та не знам до колко тези чушки са подходящи.
22.02.2019 18:21
Гого
Гого
Къде забрави морковите,а не може ли и малко домати да се сложат?
20.12.2014 14:58
1
Maxim Lavrov
Maxim Lavrov
Щом е постно не трябва да има сирене !
07.03.2014 16:26
3
Петра
Петра
Много индересна рецепта!
20.11.2012 15:57
1