Начин на приготвяне
Отрежете капачета на чушките и ги почистете от семето. Загрейте мазнина и запържете скълцания праз, след което добавете червения пипер и скълцания магданоз.
Добавете предварително изплакнатия ориз и бъркайте, докато и той се запържи. Прибавете гриса. Добавете 1 ч.ч. гореща вода, в която сте разтворили 1/2 от кубчето бульон, и разбъркайте, докато оризът набъбне. Овкусете с черен пипер и при нужда сол и оставете плънката да изстине.
Разбъркайте я с натрошеното сирене. Напълнете чушките с плънката. Потапяйте отвора им в брашно, слагайте капачетата им и ги подреждайте с подмазнена тава.
Долейте малко по-малко от 2 ч.ч. вода, в която сте разтворили останалия бульон. Покрийте тавата с фолио и го надупчете отгоре с шишче.
Сложете пълнените чушки да се пекат за около 45 минути в загряна фурна, след което махнете фолиото и ги доопечете. Поднесете пълнените чушки с чеснов млечен сос.
Коментари