Неделни питки

Неделни питки8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
15
"Хапвайте ги през всеки ден от седмицата, просто в неделя са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 100 мл леко топла
  • прясно мляко - 100 мл леко топло
  • мая - 1 ч.л.
  • яйце - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 5.5 - 6 в.ч.
  • За мазане между пластовете
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 г
  • Плънка
  • сирене
  • белтък - на 1 яйце
  • За мазане отгоре
  • жълтък
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хлебопекарната замесете меко тесто от изброените продукти, като сложите първо течните, отгоре сухите и завършете с маята и бакпулвера. Оставете само 20 мин да втаса вътре, след като спре да меси.

Извадете тестото и разделете на 8 топки. Всяка топка разточете на тънко с диаметър чиния за основно. Намажете всяка една със сместа от олио+краве масло.

Наредете една върху друга, като последната не се маже. Разточете всички заедно до голям кръгъл лист.

Завийте на руло внимателно и разрежете на колелца по 2 пръста широчина.

Всяко колело разточете леко, напълнете със сиренето и свийте на мидичка.

Обърнете със затворена част отдолу, намажете с яйцето и наредете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Оставете готовите сиренки леко да се отпуснат за 30 мин и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много ми харесва рецептата ! Благодаря за идеята , вкусни, много пластови , прекрасни !
31.01.2018 11:18