Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»Кюфтенца с ориз и моркови

Кюфтенца с ориз и моркови

Кюфтенца с ориз и моркови
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Вкусни кюфтенца без кайма - мисията е не само възможна, но и много вкусна"

Необходими Продукти

  • ориз - 4 с.л. сварен
  • бяло вино - 100 мл
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • яйце - 1 бр.
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се оризът и варим в подсолена вода, смесена с бяло вино, до готовност, после се отцежда.

Морков се обелва и настъргва на ренде, лук и скилидка чесън се режат на ситно.

Смесваме в купа сварен ориз, яйце, настърган морков, лук, чесън и оризово брашно. Овкусява се със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разбърква се на гъста каша.

Загрява се олио, гребваме с голяма лъжица и сипваме в олиото.

Пържи се на 4 степен от двете страни до златисто. Внимавайте, че понякога пръска.

Изваждат се оризовите кюфтенца върху салфетка, да попие мазнината, и сервираме.

Кюфтенцата с ориз и моркови са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: