Кроасан с масло и семена

30/01/2018
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кроасани

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, направете кладенче и в него поставете сухата мая, захарта, яйцето, прясното мляко и солта. Замесвате тесто - гладко и еластично. Поставете в купа, завийте с влажна кърпа и оставете да втаса.

Втасалото тесто поставете на набрашнен плот и разтопете на продълговата кора, дълга 25 см. Отгоре намазвате равномерно маслото и прехлупвате, така че да не се вижда маслото, и разточвате с точилка, докато получите дълъг правоъгълник.

Прехлупвате триъгълника три пъти, завивате със свежо фолио и поставяте в хладилника за 40 минути. Изваждате и отново разточвате, но сега перпендикулярно на страната на сгъване. Отново прехлупвате три пъти и оставяте в хладилника за още 30 минути.

Правите още веднъж тази процедура, но след това оставяте тестото за цяла нощ на студено.

Сутринта тестото вече е готово за приготвяне на кроасаните. Нарязвате го на две и разточвате кора, дебела 5 мм.

Във формата на дълъг правоъгълник, от който изрязване триъгълници и оформете кроасаните, подреждате в подходяща тавичка, намазана на дъното с мазнина или върху хартия за печене, също с малко мазнина.

Оставяте да втасат, намазвате с жълтък, поръсвате със семената и поставяте да се пекат в загрята на 180 градуса фурна.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар