Тиква с орехи и канела

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Тиква с орехи и канела
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
31/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Казват, че човек може да има само една голяма любов в живота си - затова ние избираме за е тази тиква с орехи и канела"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. най - добре Moschata или цигулка
  • захар - 6 - 7 с.л.
  • орехови ядки - - 1 ч.ч. счукани
  • канела - - 2 ч.л. на прах
  • конфитюр - 1 ч.ч. плодчета, в моя случай дюля
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва, изчиства и нарязва на парчета около 2-3 см. Нарежда се в подходяща тавичка заедно с 1 ч.ч. вода. Поръсва се с 4 – 6 /по предпочитание/ с.л. захар.

Пече се на 180 градуса 90 мин. По средата на печенето

се разбърква.

Последните 2 – 3 мин. се включва грилът да хване малко загар.

Прави се смес от орехите, канелата и 1 с.л. захар. Наръсва се равномерно върху тиквата.

Отгоре се нареждат плодчетата от конфитюра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: