Пица Питка

31/01/2018
"Взимате две от най-добрите рецепти, комбинирате ги и .... хапвате ароматна пица питка "
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо722
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, правим кладенче и изсипваме маята, солта и олиото. Постепенно доливаме вода и замесваме тестото.

Оставяме го да втаса и го разделяме на две части - едната по-голяма. Оставяме ги да втасват още 15 мин. Размесваме по -голямото парче, разстиламе с длан и го полагаме в намазнена тава, така че да излиза извън нея.

Междувременно подготвяме плънката. Запържваме каймата с лука и добавяме подправките.

Изсипваме плънката върху тестото и загъваме навътре. Отгоре поставяме по-малкото парче тесто, разстлано на тънка питка.

Слагаме в затоплена фурна и печем на 250 градуса 45 мин.

10 минути преди да извадим, поръсваме с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар