Начин на приготвяне
Тестото за пицата приготвяме, като в дълбок съд сипваме всички продукти в последователност - царевичното и пълнозърнестото брашно, содата заедно с ябълковия оцет, хималайска сол, чубрица, черен млян пипер, кимион и шарлан.
Разбъркваме ги и наливайки постепенно топлата вода - замесваме меко тесто.
В кръгла тава с диаметър около 30 см, намазана с шарлан и поръсена с царевично брашно, разточваме по цялото дъно еластичното тесто.
С пръсти леко натискаме един пръстен на 1 см от края и слагаме да се пече на 200 градуса за около 10-15 минути. Изваждаме точно преди да оформи твърда коричка.
Намазваме отгоре с лютеница, в пределите на вътрешния кръг. Поръсваме с предварително нарязаните на фини кръгли резенчета - червената и зелената чушка, гъби печурки и връщаме във фурната да се пече още 10 минути, като на петата минута поставяме върху всяка резени гъбка - малко парченце масло, за да не изсъхнат при печенето.
След това поръсваме питката-пица с царевицата (от консерва), настърган кашкавал и чубрица.
Доизпичаме за 5 минути, колкото да се разтопи кашкавалът. Нарязваме на 6-8 парчета и поднасяме още топла.
Богата и пухкава царевична питка-пица с гъби.
Чудно Вкусно!