Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен Ориз»Ориз с бамя и задушени зеленчуци

Ориз с бамя и задушени зеленчуци

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Ориз с бамя и задушени зеленчуци
Снимка: Зори
2 / 4
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Казват, че е трудно да направиш постно ястие, което да изкуши всеки, но вярваме, че с това сме се справили"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • телешки бульон - 3 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • моркови - 1 бр.
  • червен лук - 1 бр.
  • карфиол - 100 г
  • бамя - 100 г
  • броколи - 100 г
  • праз - 1/2 стрък
  • целина - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • девесил - 1/4 ч.л. сушен
  • розмарин - 1/4 ч.л. сушен
  • чубрица - щипка
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/4 връзка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се измиват и подготвят зеленчуците - морковите и лукът се белят и нарязват на кубчета, розичките карфиол се разделят, праза се нарязва на шайби, бамята и целината също се наситняват.

Нарязваме чесъна и магданоза на ситно и ги заделяме за най-накрая. Оризът се измива и отцежда от водата.

В тиган с незалепващо покритие се изсипва олиото и се задушава кромидът.

След няколка минути се добавя празът и маслото. Постепенно се добавят и останалите зеленчуци, като се бъркат внимателно, за да не се разкашкат.

Накрая се добавя оризът, разбърква се няколко пъти, докато поеме соковете и се залива с две чаши топъл телешки бульон.

Разбърква се и се оставя на котлона, докато поеме течността. При необходимост се добавя още една чаша телешки бульон.

Няколко минути преди да свалите ястието от котлона, добавете наситнените чесън и сухите подправки на вкус. Накрая поръсете с магданоз.

Може да сервирате пържения ориз като основно ястие или като гарнитура към месо.

Оризът с бамя и задушени зеленчуци е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Филип Димитров
Филип Димитров
Страхотна комбинация от зеленчуци! Браво за рецептата!
11.02.2018 08:13
3
1
Покажи всички подкоментари