Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Задушени зеленчуци с яйца

Задушени зеленчуци с яйца

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Задушени зеленчуци с яйца
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-4
"Половин час след отварянето на хладилника и яденето е на масата"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр. голям
  • моркови - 1 бр. голям
  • печурки - 200 г печурки
  • чушки - 3 бр. печеним червени
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 100 г
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, доматите, чушките и гъбите се нарязват на ситно. Морковът се рендосва на едро ренде.

В тиган се сгряват 2 с.л. олио и се добавят нарязаните лук, домати и печени чушки. Запържват се съвсем леко и се захлупват с капак. Задушават се за около 5 минути.

След това се добавят рендосаният морков и гъбите. Подправят се със сол, черен и червен пипер. Разбъркват се. Налива се прясното мляко и отново се захлупват.

Задушават се за още 10 минути. После се чукват яйцата и отново се похлупват. Задушават се до готовност на яйцата.

По желание яйцата могат да се поръсват с червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: