Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма, праз и сос

Баница с кайма, праз и сос

По_СилвенскиПо_Силвенски
Новак
134644
Баница с кайма, праз и сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Такава юнашка баница сме приготвили, че с удоволствие ще я хапнете не само на закуска, но и на обяд, че и на вечеря"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • Плънка
  • кайма - 400 г смес
  • праз - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • За соса
  • домати - 200 мл на пюре, на сок, суров или от буркан
  • кетчуп - 50 мл или лютеница
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже и се задушава в олио и сол. След като омекне, се добавя размачканата кайма с малко вода.

Готвят се докато каймата започне да се запържва. В подходяща тава се намазва с олио и се слага една кора на дъното.

Всяка кора се ръси с 2-3 лъжици плънка и се навива на руло.

Сосът се обърква и се намазва върху баницата, ако е много гъст се разрежда с вода.

Пече се в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за около 45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: