Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.
1. Ванилово тесто:
В купата на миксера се разбива маслото до крем, добавя се и захарта. Разбива се на висока скорост, около 3 до 5 минути, до пухкава смес. Добавят се жълтъкът и ванилията, разбива се отново, само докато се комбинира с маслената смес.
Брашното и солта се добавят на две порции и се разбърква с шпатула до хомогенност. Оформя се правоъгълник, завива се във фолио и се оставя в хладилник най-малко за 2 часа.
2. Шоколадово тесто:
В купата на миксера се разбива маслото до крем, добавя се и захарта, разбива се за около 3 до 5 минути до пухкава смес. Добавя се жълтъкът, разбива се, докато се комбинира със сместа.
Брашното се добавя със солта на порции, а какаото през цедка и се разбърква с шпатула до хомогенна смес. Тестото се оформя на правоъгълник, завива се във фолио и се оставя в хладилник най-малко за 2 часа.
Ваниловото охладено тесто се разточва с точилка между две хартии за печене на правоъгълник с размер 30/23 см. Шоколадовото тесто се разточва по същия начин и се поставя върху ваниловото и с помощта на хартията се навива на ролка.
Завива се отново във фолио и се оставя за 1 час в хладилник. След необходимото охлаждане с остър нож се реже на филии около 6 мм. Поставят се в тавата покрита с хартия за печене.
Пече се на 180 градуса 12-15 минути, до леко златисти ръбове.
Бисквитите се охлаждат в тавата за около 7 минути и след това се изваждат.
Източник: Home Cooking
Забележка: Богата на вкус маслена бисквита с класическа комбинация на ванилия и какао. Любима бисквита на децата, заради красивите спирали.
Рецептата е лесна и бърза, с общи съставки, тестото може да се приготви предварително, да се съхранява в хладилник в рамките на 3 дни и по-късно да се изпече.