Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли с кедрови ядки, Фета и сос от пресни домати

Равиоли с кедрови ядки, Фета и сос от пресни домати

Равиоли с кедрови ядки, Фета и сос от пресни домати3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
105 мин.
Порции
2
"Равиоли с фета или изкуството да се наслаждаваш на живота и хубавата храна"

Необходими Продукти

  • За плънката
  • фета - 150 г
  • кедрови ядки - 50 г
  • черен пипер
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • босилек - пресен
  • За соса
  • домати - 1 голям
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 2 - 3 капки
  • босилек - пресен
  • магданоз
  • За равиолите
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 150 г
  • пшеница - 50 г твърдa (semola)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете тесто за равиолите от брашното, 2-те яйца и твърдата пшеница. Завийте в стреч фолио и оставете за 30 минути в хладилника.

В купа рендосайте домата. Сложете зехтина, оцета, солта и нарежете на дребно босилека. Разбъркайте и заделете.

Вземете друга купа и в нея намачкайте сиренето.

Изпечете кедровите ядки в сух тиган. Изчакайте да изстинат и ги нарежете при сиренето. Сложете зехтина и разбъркайте.

Извадете тестото от хладилника и разделете на три топки. Всяка топка минете през машинка за паста до 3-та степен.

Разрежете листа на две и покрийте формичката за равиоли. Притиснете с пръсти внимателно във всяка дупка и напълнете с плънката.

Затворете с другия лист и минете с точилка, за да отрежете краищата. Сварете равиолите в гореща, подсолена вода за 4-5 мин.

Сервирайте в соса от домати, а отгоре поръсени с магданоз.

Равиолите с кедрови ядки, Фета и сос от пресни домати са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: