Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците, разбийте ги с миксер на пухкав сняг.
Разтопете маслото и оставете да се охлади. При отделените жълтъци прибавете захарта и водата, разбийте до еднородна течна смес.
На тънка струя към тях, при непрекъснато бъркане с миксера, налейте топлото прясно мляко, прибавете брашното и ванилията, разбъркайте до гладка смес.
Към сместа добавете белтъците, бавно и внимателно с шпатула, разбъркайте да се смесят до еднородна смес.
В малка тавичка, покрита с хартия за печене и намаслена с малко меко масло, сипете сместа.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 1 час, като след като покафенее отгоре поставете алуминиево фолио за да не загори.
Поръсете крем питата с пудра захар и оставете да се охлади напълно. Изненадата ще бъде голяма, след като я разрежете.
Лесната домашна торта (Умен сладкиш 2) е готова.
Коментари