Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на твърд сняг. Разбийте жълтъците със захарта, ваниловата захар и водата. Добавете мекото масло и продължете да разбивате.
Добавете брашното на части, като разпръсквате брашното отгоре и разбърквате. Добавете 1/2 от млякото, разбъркайте и добавете другата половина.
Прибавете белтъците на части, като разбърквате леко с шпатула. Разпределете тестото в подходящи формички, намазани с масло (може и един голям сладкиш да изпечете).
Печете на 170 градуса/около 45 минути. Извадете го от фурната, оставете да се охлади и го поръсете с пудра захар.
Сладкишът се нарича умен, защото се разделя на пластове - блат и кремче.
Умният сладкиш е много сполучлив.
Коментари