Специален паниран хек с бадеми

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач14754518
04/02/2018
"Много е важно как ще направите панировката, защото именно в това е тайната на вкусния пържен хек "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо684
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата почистете, измийте и разрежете на две по дължина и после още на две по ширина. Посолете, натрийте с пипера и полейте със сока от лимоните. Оставете в хладилник и започнете с приготвянето на панировката.

Разбийте белтъците с щипка сол до получаването на сняг. Пшеничните пръчици смелете в блендер до получаването на фин прах. Бадемите филирайте или смелете в блендер, но за кратко.

Всяко парче маринована риба оваляйте в царевичното брашно, след това потопете в разбитите белтъци, после в прахообразната смес от пшеничните пръчици и накрая във филираните бадеми.

Изпържете в загрятото олио до готовност всяко парче и след това отцедете върху домакинска хартия за премахване на излишната мазнина.

Салатата айсберг накъсайте, моркова нарежете с помощта на белачка на тънки парчета, домата на кубчета. Червения лук обелете, разрежете на две и отделете долната част за направата на кошничка, а останалата нарежете и прехвърлете към салатата.

Овкусете със сол и зехтин. Кошничките от лука напълнете със сладка царевица и маслини.

За соса смесете млякото, майонезата, горчицата и чесъна и разбъркайте.

В подходяща чиния подредете панираната риба, салатата и върху нея сложете кошничката от лука с царевицата, чесновото сосче и резени лимони. Поръсете салатата и соса със изпечени филирани бадеми.

Вкусно да ви е и наздраве!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар