Печено прасенце в бира

Печено прасенце в бира1 / 2
07/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предните крака се изпъват с пръчица, за която се завързват. Бутчетата се разтварят съща така с пръчица, заострена от двете страни.

Ушите и опашчицата се завръщат с алуминиево фолио, за да не прегорят.

Подготвеното по този начин прасенце се поставя върху решетката на печката, а под него се поставя тавичката.

Преди това е необходимо обаче да натрием отвън и отвътре прасенцето със сол и черен пипер. Оставаме го да престои така 2 часа.

След това разтопяваме маслото и намазваме с него прасенцето. Поставяме го във фурната и печем на 200 градуса. Докато прасенцето се пече, го кажем ту с бира, ту с масло.

Ако се появят мехурчета, те трябва да се пукат с игла. Препоръчително е след известно време да покрием прасенцето с пергамент, намазан с масло.

Преди края на печенето снемане фолиото от ушите и опашката, за да се позапекат и те.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: