Печено прасенце в бира

Печено прасенце в бира2 / 2
07/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • прасенце - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • бира - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предните крака се изпъват с пръчица, за която се завързват. Бутчетата се разтварят съща така с пръчица, заострена от двете страни.

Ушите и опашчицата се завръщат с алуминиево фолио, за да не прегорят.

Подготвеното по този начин прасенце се поставя върху решетката на печката, а под него се поставя тавичката.

Преди това е необходимо обаче да натрием отвън и отвътре прасенцето със сол и черен пипер. Оставаме го да престои така 2 часа.

След това разтопяваме маслото и намазваме с него прасенцето. Поставяме го във фурната и печем на 200 градуса. Докато прасенцето се пече, го кажем ту с бира, ту с масло.

Ако се появят мехурчета, те трябва да се пукат с игла. Препоръчително е след известно време да покрием прасенцето с пергамент, намазан с масло.

Преди края на печенето снемане фолиото от ушите и опашката, за да се позапекат и те.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: