Китайска оризова каша (congee)
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Китайска оризова каша (congee)

Китайска оризова каша (congee)

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
5562k9881k8
Китайска оризова каша (congee)
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
04/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"Не просто ориз по китайски, а оризова каша, която е поне тройно по-вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. На гъбите им се отстраняват пънчетата и главната част се реже на тънки ленти.

В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът и гъбите. След това се прибавя измитият ориз да се запържи.

Налива се соевият сос, прибавят се джинджифил и черен пипер, разбърква се добре и се налива водата. Усилва се, докато заври, а след това се намаля само да къкри.

През това време се измива спанакът и се нарязва.

Около 10 минути преди да е готов оризът, се добавя спанакът и още вода, ако е необходимо. Тогава се прибавя кориандър и сол на вкус.

Нарязва се зеленият лук и когато всичко е готово, ястието се сваля от котлона и се прибавя и лукът.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: