Китайска оризова каша (congee)

04/02/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач38734344
"Не просто ориз по китайски, а оризова каша, която е поне тройно по-вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо489
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. На гъбите им се отстраняват пънчетата и главната част се реже на тънки ленти.

В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът и гъбите. След това се прибавя измитият ориз да се запържи.

Налива се соевият сос, прибавят се джинджифил и черен пипер, разбърква се добре и се налива водата. Усилва се, докато заври, а след това се намаля само да къкри.

През това време се измива спанакът и се нарязва.

Около 10 минути преди да е готов оризът, се добавя спанакът и още вода, ако е необходимо. Тогава се прибавя кориандър и сол на вкус.

Нарязва се зеленият лук и когато всичко е готово, ястието се сваля от котлона и се прибавя и лукът.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар