Начин на приготвяне
Настържете зелето, след това го попарете в 2 литра вряща вода и 1 с.л. сол. След като омекне, го извадете и поставете в цедка и оставете да се изцеди.
Накълцайте на ситно лука и го запържете с 2 с.л. масло, след това прибавете измития ориз, продължете, докато придобие стъклен вид - момент, в който ще добавите пилешки бульон, като леко разбърквате.
Варете ориза, докато се надуе и абсорбира всичката вода, и добавете нарязания магданоз. Загрейте фурната до 170 градуса, след това намажете тавичка от йенско стъкло с останалото масло и сложете един слой попарени зеле.
Поръсете със сол и черен пипер, след това разстелете ориза, а след това остатъка от зелето, поръсете и остатъка от сол и черен пипер.
Излезте сметаната върху зелето и пъхнете тавичката във фурната.