Медена торта с два вида крем

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
690
763
2163
6
06/02/2018
"Празникът ще бъде още по-специален, когато е почетен с медена торта с два вида крем "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 724
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Към тях се прибавят медът, млякото, содата и олиото.

Купата с продуктите се слага да се вари на водна баня, като се бърка непрекъснато и до като се получи карамелен цвят.

След като изстине сместа, на порции се прибавя брашно. Замесва се меко, нелепнещо тесто. Тестото се разделя на пет или шест топки.

Всяка топка се разточва на тънка кора с диаметър в зависимост от използваната тава. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 5-7 минути всяка.

Получават се твърди бисквитени блатове.

За първият крем се разбиват внимателно маскарпонето, заквасена сметана и захарта.

За вторият крем се разбиват кондензираното мляко и омекналото краве масло.

Тортата се сглобява, като се слага първият блат, намазва се с първия крем, после блат, намазва се вторият крем и така се редуват блат и крем. Накрая се завършва с крем.

Отгоре тортата се поръсва със смлени орехи и настърган шоколад. Оставя се да престои най-малко едно денонощие в хладилник, за да омекнат блатовете.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Теодора Мещерова
Маскарпонето може ли да се замени с друго крема сирене?
2
0
Теодора Мещерова
Благодаря Ви за отговора
0
1
Албена Асенова
Предполагам,че може.Вкусът няма да е същият,но това не значи,че няма да е вкусен.
1
0
Теодора Мещерова
Изглежда невероятно! със сигурност ще я пробвам!
0
0
Йорданка Ковачева
Страхотна визия , изкушаващ вид!! Браво!
0
0
Албена Асенова
Благодаря! Като престои повече става още по вкусна,само сладостта на мен ми дойде малко в повече. Може да се намали малко количеството на меда или захарта в блатовете и в крема.
0
0