Сладка питка с глазура

GabrielaGabrielaНовак35
07/02/2018
"Не се чудете, че всички вече са се събрали на масата - те знаят, че правите сладка питка с глазура "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да си направим тестото, трябва да смесим прясното мляко, разтопеното масло, захарта и разбъркваме. Добавяме маята и оставяме да си почине за 1-2 мин, докато се активира маята.

Прибавяме и брашното и разбъркваме, докато се омеси и се получи тесто. Завиваме го и го оставяме да си почине за 1 час.

Когато тестото е удвоило обема си, добавяме бакпулвера, солта, още една купичка брашно и разбъркваме. Поръсваме с брашно и месим с ръце до получаване на меко тесто.

Разточваме на една правоъгълна кора, която намазваме с масло, поръсваме с кафява захар и канела. Навиваме на руло и режем на кръгчета. Слагаме готовите парченца легнали в намазана с олио и брашно тава.

Завиваме с прозрачно фолио и оставяме да си почине за още 30 мин.

През това време си приготвяме глазурата. В голяма купа слагаме крема сиренето, разтопеното масло, прясно мляко, една ванилия и разбъркваме. Прибавяме и пудрата захар и отново разбъркваме.

Слагаме готовата питка да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 мин.

Изчакваме да изстине и намазваме питката с млечната глазура.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар