Начин на приготвяне
За да си направим тестото, трябва да смесим прясното мляко, разтопеното масло, захарта и разбъркваме. Добавяме маята и оставяме да си почине за 1-2 мин, докато се активира маята.
Прибавяме и брашното и разбъркваме, докато се омеси и се получи тесто. Завиваме го и го оставяме да си почине за 1 час.
Когато тестото е удвоило обема си, добавяме бакпулвера, солта, още една купичка брашно и разбъркваме. Поръсваме с брашно и месим с ръце до получаване на меко тесто.
Разточваме на една правоъгълна кора, която намазваме с масло, поръсваме с кафява захар и канела. Навиваме на руло и режем на кръгчета. Слагаме готовите парченца легнали в намазана с олио и брашно тава.
Завиваме с прозрачно фолио и оставяме да си почине за още 30 мин.
През това време си приготвяме глазурата. В голяма купа слагаме крема сиренето, разтопеното масло, прясно мляко, една ванилия и разбъркваме. Прибавяме и пудрата захар и отново разбъркваме.
Слагаме готовата питка да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 мин.
Изчакваме да изстине и намазваме питката с млечната глазура.