Начин на приготвяне
Смесва се брашно и сол в купа, оформяме в средата кладенче и чукваме яйцето. Добавя се захарта и с вилица се разбърква.
В киселото мляко сипваме содата за хляб и разбъркваме да шупне. Добавяме в яйчената смес. Добавя се и олио и замесваме средно меко тесто.
Оставя се покрито с фолио да почине 20 минути. Разточва се правоъгълна кора, а тя се реже на еднакви правоъгълници.
С нож се правят три разреза на всеки, без да се стига до края. Трите ленти се сплитат на плитка. Може да се направят и от два усукани фитила - по-лесно е.
Загрява се олио в тиган и се пържат плитките от двете страни до златисто.
Изваждаме върху салфетка, да попие мазнината.
Поръсваме с пудра захар и сервираме.