Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и в него слагаме бакпулвера и разбъркваме. Изкарваме яйцата на стайна температура. Яйцата и малко щипка сол ги слагаме в купа. С миксер ги разбиваме много добре и продължително.
Към тях слагаме ½ ч.ч. тръстикова захар и ½ ч.ч. бяла кристална захар и продължаваме да разбиваме пак с миксера. Като стане готова сместа, прибавяме бавно лъжица по лъжица разбивайки с миксера и брашното до гладка еднородна смес.
Най-накрая слагаме Амаретото и объркваме много добре. Намазваме с олио тава и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме със супена лъжица. Включваме фурната на 170 г предварително и печем до готовност.
Като стане готов сладкишът, го изкарваме да изстине. Взимаме клечка за зъби и го дупчим на много места. В тенджерка на котлона слагаме 1 и 1/3 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар /бяла кристална/, 2 с.л маргарин с масло /немско от Лидл/, какаото и канелата и оставяме да заври.
Разбъркваме няколко пъти сиропа. Заливаме вече готовия сироп с помощта на черпак върху сладкиша на части, чакаме да попие и пак поливаме и така, докато свърши, не наведнъж.
Оставяме за 1 ден да попие сиропът в сладкиша.
Режем като торта и поднасяме в чинийка. Става шарен, сладък, ароматен и много вкусен.
Сместа е за голяма тавичка /широка около 2 педи/.
Да ви е сладко!