Начин на приготвяне
Задушете ситно нарязания лук до златисто, прибавете граха, нарязания зелен фасул, нарязан на кръгчета морков и нарязан на кубчета картоф.
Посолете, поръсете с черен пипер и задушете, като разбърквате, така че зеленчуците да станат крехки.
Охладете сместа, добавете яйцата и разбъркайте.
Разрежете тиквичката по дължина наполовина. Издълбайте вътрешността и напълнете със зеленчуците.
Сложете половинките от тиквичките в намазана с мазнина тава.
Ако е останало от пълнежа, изсипете го около тиквичките.
Изпечете на загрята на 220 градуса фурна, като от време на време заливате с малко гореща вода.
Пригответе заливка, като смесите яйцата с киселото мляко и малко сол.
Залейте тиквичките и запечете.