Начин на приготвяне
Във вряща подсолена вода, в която е добавена 1 с.л. олио, сваряваме спагетите до готовност според указанието на опаковката.
Сварените спагети прехвърляме в гевгир и измиваме под течаща студена вода, за да се охладят, и ги изцеждаме.
Лукът и едната скилидка чесън нарязваме на ситно, прехвърляме в дълбок тиган с олио и запържваме за 2-3 минути.
Към тях добавяме каймата и при непрекъснато бъркане с вилица пържим, докато тя стане на трохи.
Добавяме нарязания на много ситни кубчета морков и почистените нарязани на дребно зелени чушки.
Най-накрая добавяме останалите скилидки чесън, нарязани на шайби, наситнената люта чушка, разбъркваме за кратко, докато чесънът си отпусне аромата и прибавяме обелените и настъргани на ренде домати.
Готвим още десетина минути, като периодично разбъркваме соса, след това намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол на вкус, черен пипер, малко риган, босилек, нарязания на ситно магданоз, и оставяме да къкри, докато сосът се сгъсти.
Поднасяме спагетите леко навити в чинии, като във всяка порция правим по средата гнездо и сипваме по 2-3 черпака от соса.
Гарнираме с листенца свежа мерудийка.
Коментари