Начин на приготвяне
Захарта и яйцата се разбиват заедно. След което се добавят млякото и олиото, разбива се, добавя се брашното, есенцията ванилия и бакпулверъта. Отново се разбива.
Сместа се разпределя в две отделни купи. В едната се слага какаото и се разбърква, докато се оцвети. Във форма за торта с диаметър 20 см се слага хартия за печене, намазнява се и в средата се слага една супена лъжица брашно.
С помощта на супени лъжици се слага по средата върху брашното от двете смеси, като се почне с бялата. Така се редуват, докато свършат. Накрая с помощта на клечка за зъби се правят шарки.
Пирогът се пече в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.
Забележка: В оригиналната рецепта е ползвана заквасена сметана и сода за хляб, угасена в оцет, но понеже нямах нито сода, нито сметана, замених с прясно мляко и бакпулвер.
Рецептата е кръстена така, защото е взета от руски сайт, в който е кръстена така.