Сладкиш Зебра

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сладкиш Зебра
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"При зебрите най-важни са шарките, а при едноименния сладкиш - вкусът. А този определено може да се похвали с великолепен вкус"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 14 с.л.
  • брашно - 18 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • какао - 2 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 250 г
  • вода - 250 мл
  • орехи
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и пресятото брашно с бакпулвера. Разбъркайте добре и разделете сместа на две.

В едната сложете какаото и разбъркайте.

Застелете подходяща форма с хартия за печене. Започнете да сипвате лъжица бяло тесто, в средата лъжица кафяво и така, докато свършат и двете смеси.

Пече се на 180 градуса за 40 минути. Извадете от фурната и оставете блата да се охлади.

В касерола карамелизирайте захарта и към карамела прибавете водата. Оставете да се разтопи.

Залейте изстиналия блат с горещия карамелен сироп.

Поръсете кекса с орехи и по желание украсете със сметана.

Сладкишът Зебра е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: