Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на корите. За целта разбийте 2 яйца, добавете олиото, солта, оцета и водата, която е леко затоплена. Разбъркайте всичко много добре. Пресейте брашното и го добавете на малки части към горната смес.
Замесете средно твърдо тесто. Разделете го 8-10 приблизително еднакви парчета. Всяко едно притиснете с пръсти и длани, за да го сплескатe. Наредете ги в тавичка и намажете обилно с олио и от двете страни. Оставете ги да си починат около 30-тина минути.
Това се прави с цел корите да се отпуснат и да станат еластични. Междувременно пригответе плънката, като разбиете яйцата, добавите към тях натрошеното сирене и киселото мляко. След това процедирайте с всяка една от корите по един и същи начин.
Вземете една сплескана питка и я разтеглете с пръсти, като я въртите подобно на мекица, но тук кората трябва да много тънка. След като започне да изтънява в средата, я поставете върху голяма кърпа и много внимателно започнете да разтеглята и придърпвате към краищата, за да могат да се изтънят.
Целта е кората да стане еднакво тънка навсякъде. Краищата на вече разтеглената кора са малко по-дебели, затова в едно крайче скъсайте и леко раздърпайте, за да премахнете тънката кора. Намажете с олио и поръсете с плънката.
Прехлупете леко кората в единия край върху плънката и с кръпата навийте на руло, като повдигате постепенно кърпата нагоре. Първата кора вече е готова.
Процедирайте с всички кори по един и същи начин. Наредете корите в намаслена тава, като започнете от външния край към средата.
Намажете с разбито яйце и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-30 минути. След изваждането на баницата от фурната я поръсете със студена вода и покрийте с кърпа за 5-10 минути.