Солени гофрети

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67175921505
10/02/2018
"Специално предложение за онези, които си падат по соленичкото - най-хрупкавите солени гофрети "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 657
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със солта. Към тях се прибавят прясното мляко и олиото. Сместа се разбърква енергично.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера, след което се изсипва на порции при разбитите яйца. Накрая се прибавя настърганото или натрошено на дребно сирене.

Сместа се разбърква до еднородност. Тя трябва да е с гъстота на кексово тесто.

С черпак се гребва от сместа и се разпределя равномерно в намазаната и загрята форма за гофрети.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Станислава Вълкова
Допада ми рецептата. Остава да си купя гофретник..
0
0