Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки от бирено тесто с пълнеж

Питки от бирено тесто с пълнеж

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Питки от бирено тесто с пълнеж
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 10
10/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Тестото да е парено, а питките - с пълнеж"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • бира - 300 мл - на стайна температура
  • брашно - 500 г
  • мед - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • суха мая - 1 и 3/4 ч.л.
  • За пълнежа
  • шунка - 100 г
  • сирене - 200 г овче
  • магданоз - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • семена - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме продуктите по-горе. Омесваме тесто. От това тесто с намаслени ръце оформяме малки топчета с големина на голям орех.

Върху плота с помощта на пръстите издърпваме топките така, че да се получи нещо като мекички.

По средата на всяка слагаме по 1-2 чаени лъжички от сместа /надребнени сирене, шунка, магданоз/.

Започваме да събираме краищата, като вързопче и притискаме, за да се затворят добре.

Тава застиламе с хартия и поставяме готовите вързопчета, като обръщаме топчетата с краищата надолу.

Подреждаме ги едно до друго, като оставяме малко място помежду им.

С ножичка разрязваме на кръст горната част на пликчетата, като ги оставяме да втасат, докато удвоят обема си.

След като са вече втасали, ги намазваме с разбит жълтък и поръсваме с микс от семена.

Поставяме във фурната и печем до зачервяване. При изваждането от фурната намазваме питките с вода и покриваме с кърпа.

Престояват така около 20 минути и тогава са готови за консумация .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: