Уханно телешко варено

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4239312
Уханно телешко варено4 / 4
11/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Едно телешко варено не те ли грабне с аромат, не ни го хвалете"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 1 корен и стъбла
  • магданоз - 1 корен и стъбла
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • масло и
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и почистено месо се нарязва на късчета и се задушава в мазнината /наравно олио и масло/.

Зеленчуците се измиват и нарязват на желаната форма и големина.

След като месото започне да се пържи, се посолява леко. Към него се добавят зеленчуците: първо морковите, целината (корен), магданозът (корен), лукът и чесънът и накрая чушките.

Долива се топла вода и се добавят дафиновият лист и черният пипер. Оставя се да заври, след което се оставя на бавен огън до пълното сваряване на месото.

Когато месото омекне, се добавят картофите, доматът и стъблата целина и магданоз.

Телешкото варено се оставя за още малко да поври до пълна готовност - до сваряването на картофите. Ако е нужно, се добавя сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Божествено ястие!
22.05.2020 16:57
1
Покажи всички подкоментари